O nama

93 Godine sa vama
Zlatarsko juvelirska radnja

Fahrudin Sofić & Elmir Šehić

njeguje prepoznatljiv stil u dizajniranju i izradi nakita. Njihovo porodično i lično ikustvo je utemeljeno na bogatoj bosanskoj zlatarskoj tradiciji i dugo je skoro jedno stoljeće.

 

Since 1927

Kao dio porodične tradicije, Fahrudin Sofić je u najranijem djetinjstvu iskazao interes za izradu nakita. Njegov kreativni talent je uočen već u ranoj mladosti. 50-tih godina prošlog stoljeća započinje razvoj svojih umjetničkih i majstorskih sposobnosti. Uči od najboljih zlatara koji su svoje umijeće stekli prenošenjem znanja sa koljena na koljeno. U godinama koje slijede, a koje traju i do današnjeg dana, obogaćuje svoje kako umjetničko, tako i majstorsko iskustvo.

Tradicionalni nakit

Vođeni stalnom željom za njegovanjem tradicije, kako u dizajnu i izradi, tako i nošenju nakita u Bosni i Hercegovini, isti izrađujemo onako kako se to radilo prije više od jednog stoljeća, pa do danas. U izboru motiva, plemenitih metala, dragog i drugog kamenja te načinu izrade nesumnjivo najsnažniji uticaj imala je bečka škola izrade nakita.

Nakit izrađujemo od 14kt zlata. Fasung u kome je smješteno kamenje je od čistog srebra finoće Ag 999/1000. Kamenje koje ugrađujemo u nakit su najčešće cirkoni ili kombinacija cirkon, rubin, spinel i swarogreen.

Po želji kupca nakit može biti urađen od 18kt zlata, te sa briljantima, dijamantima, rubinima, safirima, smaragdima i drugim dragim kamenjem u različitim kombinacijama

Zaruke

Kako do prstenja

w

Kontaktirajte nas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod

Odaberite materijal

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
[

Dizajnirajte svoj prsten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod